English Lithuanian Polish Serbian

Vestnorsk Transportarbeiderforening

Vestnorsk Transportarbeiderforening har pr. i dag over 2 200 medlemmer fordelt på alle forbundets bransjer, hvor de største gruppene er.: buss, grossist, nærtransport, langtransport, renovasjon, avis og spedisjon. 

Foreningens viktigste formål er å organisere yrkesutøvere og elever under opplæring i Hordaland og Nord Rogaland. 
Foreningen er avd. 19 i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) med ca. 20 000 medlemmer.

Norsk Transportarbeiderforbund

Norsk Transportarbeiderforbund er i dag..... 
....det største og sterkeste fagforbundet innen transportbransjen i Norge, med rundt 20 000 medlemmer i 21 fagforeninger over hele landet. 
....tilsluttet Norges største og sterkeste arbeidstakerorganisasjon; LO med rundt  870.000 medlemmer. Tilsluttet Nordisk Transportarbeiderføderasjon, som har vedtektsfestet plikt til sympatiaksjoner. 
....tilsuttet ETF, den Europeiske Transportarbeiderføderasjonen, sammenslutningen av fagforbund innen transportsektoren i Europa, som blant annet koordinerer arbeidet i Europa og arbeider for å påvirke beslutninger som bli fattet inne EU-/EØS-systemet. 
....tilsluttet ITF, den Internasjonale Transportarbeiderføderasjonen, verdens sterkeste faglige internasjonal, med verdensomspennende tariffavtaler for skip under bekvemlighetsflagg.


Redaktør ansvar
Vestnorsk Transportarbeiderforenings nettside er redigert på uavhengig grunnlag, i henhold til de 
prinsipper som er nedfelt i  Redaktørplakaten og på norske mediers etiske normer slik de er uttrykt i Vær Varsom-plakaten og Tekstreklameplakaten. 

Ansvarlig redaktør står etisk og rettslig ansvarlig for det redigerte innhold, overfor medienes selvjustis  (Pressens Faglige Utvalg) og overfor lov og domstol.  Dersom noen reagerer på innholdet oppfordres de til å ta kontakt ansvarlig redaktør:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Litt historikk

Kjørernes foreningNTF ble stiftet skjærtorsdag 2. april 1896. Det var tre bryggearbeiderforeninger i Oslo, og bryggearbeiderforeningene i Moss og Drammen som stiftet det første fagforbund for transportarbeidere i Norge.

Samling om Transport
Det første navnet til forbundet var De norske Bryggearbeideres Landsorganisasjon. Forbundet var et reint bryggearbeiderforbund fram til 1918 da Norsk Kjører- og Handelsarbeiderforbund (som ble stiftet i 1912) gikk sammen med bryggearbeiderforbundet. Dermed var alle transportarbeiderne i Norge samlet i ett fagforbund. Den nye sammenslutningen tok navnet Norsk Transportarbeiderforbund.

Norsk Transportarbeiderforbunds mer enn hundreårige historie har vært preget av strid og kamp for bedring av lønns- og arbeidsvilkår, og forbundet har det meste av tida vært med i LO.

Historiebok
Til hundreårsjubileet i 1996 skrev Finn Gustavsen, tidligere stortingsrepresentant for SF (1961-1969) og SV (1973-1977), boka "Transporten i hundre, Norsk Transportarbeiderforbunds historie 1896-1996". Boka er på 500 sider og går på en grundig måte gjennom forbundets historie.